Clinic Catharina Kuipers DeDonias

Clinic van Catharina Kuipers

Na een succesvolle clinic van Kim Jacobi vorig jaar, willen we ook dit jaar weer een clinic organiseren voor onze leden. Na een zoektocht voor een leuke clinic voor jong en oud, hebben we Catharina Kuipers bereid gevonden om een clinic te komen geven aan onze leden. Er is keuze uit de clinic ‘Houding en zit’ en een springclinic.

Houding en zit
Houding en zit is een wezenlijk onderdeel van het paardrijden. Catharina Kuipers geeft daarom speciale houding- en zitlessen. ‘Tijdens deze lessen zet ik sponsen en banden in om de ruiters spanning, beperkingen of gewoontes te laten ontdekken’, legt zij uit. ‘Door het gebruik van verschillende sponsen of banden ga je op een hele andere manier voelen hoe je op je paard zit. Daarnaast helpen deze hulpmiddelen om je flexibiliteit te verbeteren. Ook werk je aan je coördinatie en balans waardoor je een onafhankelijke zit gaat ontwikkelen. Dit is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook zeker voor je paard!’

Springen
‘Tijdens de springclinic staat plezier en vertrouwen voorop! We gaan stapsgewijs toewerken naar het springen van een parcours waarbij er veel aandacht is voor de controle over je pony of paard en hoe je het beste op de hindernissen aan kunt rijden’, aldus Catharina.

Waar, wanneer en hoe laat
De clinics worden gegeven in onze eigen clubbak. Bij slecht weer kunnen we uitwijken naar de binnenbak van de familie Okkema in Witmarsum. De lessen zijn op maandag 5 september, maandag 12 september en maandag 19 september vanaf 17:00 tot uiterlijk 20:30 uur. De houding- en zitclinic duren ongeveer 45 min. en de springclinic 60 min.

Opgeven
Dit kan tot maandag 15 augustus 20:00 uur door een e-mail te sturen naar dedonias@outlook.com, onder vermelding van je naam en welke clinic je wilt volgen. We hebben plaats voor maximaal 13 combinaties.
Voor vragen kun je contact opnemen met één van de bestuursleden (contactgegevens staan in onze ledenapp).

Kosten
De kosten bedragen €31,00 per combinatie voor drie lessen. Bij de clinic ‘Houding en zit’ kunnen 3 tot 4 combinaties per groep meedoen en bij de springclinic kunnen maximaal 5 combinaties meedoen.
De clinic dient vooraf per bank betaald te worden. Dan ben je verzekerd van een plek. Mocht je per abuis verhindert zijn, dan dien je in overleg met het bestuur voor vervanging te zorgen. Er wordt geen geld terug gegeven.

Catharina Kuipers maakt tijdens de clinic gebruik van een instructieset. In verband met de hygiëne moet je zelf voor (sport)oortjes zorgen.

Kun je zelf niet meedoen? Kom dan zeker kijken! Ook dan is de clinic erg leerzaam!

Geef je snel op!